Staat een trio bij jou hoog op je bucketlist? Een triootje is de fantasie van vele mannen. Als jij hier ook van droomt vind je hier tips en trucs hoe je een triootje regelt.

Hoe werkt een trio?

Trioseks wordt meestal een trio of triootje genoemd. Een trio is zoals de naam al zegt seks met drie personen. Dit kan een man met 2 dames zijn of een vrouw met 2 mannen zijn, maar ook alle 3 van hetzelfde geslacht. De voorkeur bij mannen is voor een trio met 2 vrouwen. Soms zijn alle 3 single of er is één paar dat een derde persoon toevoegt.

Hoe overtuig je je vriendin voor een trio?

Hoe overtuig je je vriendin voor een trio?

Als je serieus bent om een trio te beginnen en dus een derde persoon in de slaapkamer erbij wilt hebben is de eerste stap je vriendin te overtuigen. Het direct ter sprake brengen zal niet tactisch zijn en een grote kans zijn dat het aan je voorbij gaat. Hoe je het ter sprake brengt is van cruciaal belang voor een succesvol triootje.

Als je nog niet weet hoe je vriendin denkt over een trio kun je haar een hypothetische vraag stellen. Dit kan zijn in de trend van: 'Heb je weleens gedacht om mee te doen aan een triootje?'. Zo kun je een beetje zien hoe ze zich erover voelt.

Een andere manier is om te focussen op hoe jullie seksleven nog spannender wordt en voor jullie beiden goed is. Betrek haar bij het delen van een nieuwe ervaring en geef aan hoe fijn het voor jullie allebei kan zijn. Probeer niet direct een antwoord terug te verwachten, maar laat haar er een tijdje over nadenken.

Om te wennen aan nieuwe dingen kun je beginnen met iets nieuws en kleins in jullie seksleven. Dit kan een seksspeeltje zijn of een nieuwe outfit. Probeer het uit en kijk hoe ze zich hierbij voelt en reageert.

Leg de keuzes neer bij je vriendin. Als ze ergens voor openstaat en dus in is voor het bespreken van een triootje, laat haar dan bepalen met wie en op welk moment. Respecteer ook haar regels over hoe ze het wilt en laat haar de volledige controle hebben. Geef ook aan dat als het vreemd of ongemakkelijk wordt we meteen kunnen stoppen.

Als je vriendin een triootje afwijst, respecteer dan haar besluit. Ga haar niet onder druk zetten met iets wat ze niet wilt.

Welke derde partner voor een trio

 

Welke derde partner voor een trio

Bij een trio is de 'wie' als derde persoon erg belangrijk. Dit kan een vriend of vriendin zijn, maar ook een vreemde. Het kan zijn dat je iemand kiest waarbij jullie je op je gemak voelen zoals haar beste vriendin. Of liever iemand kiezen waarmee je allebei geen emotionele band mee hebt.  Over het algemeen kun je beter een vreemde erbij betrekken dan een vriend of vriendin die je nog vaker gaat zien. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties in de toekomst.

Maak op voorhand duidelijke afspraken met elkaar. Welke seks mag met wie? Mag er alleen gestreeld en gemasturbeerd worden of mag oraal, vaginaal of anaal ook? Natuurlijk moet je het zelf ook echt willen.

Voorbereiding voor een trio

Voor een trio heb je in ieder geval meer condooms dan normaal nodig. Bij het wisselen van partner is het wel zo schoon om als man ook het condoom te verwisselen. Daarnaast is het handig om erbij te hebben: glijmiddel, seksspeeltjes en niet te vergeten schoonmaakdoekjes. Deze gebruik je ook om de speeltjes tussendoor schoon te maken, als een andere partner hetzelfde speeltje gaat gebruiken.

Triootje plannen

Bespreek van tevoren ook wat je met elkaar wilt gaan doen als het voorbij is. Blijf je bij elkaar hangen en eventueel slapen of neem je meteen afscheid van elkaar. Zo voorkom je verrassingen en weet je wat je van elkaar kunt verwachten.

 

Welke posities voor een trio kun je proberen

Voor een trio is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Zo zijn er een aantal verschillende triostandjes en mogelijkheden. Hierbij een aantal trio-sexstandjes.

Heilige graal

Triostandje 'heilige graal' wordt gebruikt bij een trio met een man met twee vrouwen (man-vrouw-vrouw). De twee vrouwen liggen onderop en spelen met elkaar. De man penetreert de bovenste vrouw van achteren, dit kan zowel vaginaal als anaal. Stimulatie van de clitoris is hierbij ook mogelijk.

Dubbele penetratie

Triostandje 'dubbele penetratie' wordt veel gebruikt als het trio bestaat uit een vrouw met twee mannen. Het is best een kunstwerk om comfortabel dit standje uit te voeren. Er is beperkte ruimte om zowel vaginaal als anaal tegelijk te penetreren. Soms wordt het ook wel gebruik bij trio's met 2 dames en een man. Daarbij gebruikt één dame een voorbinddildo om de bij de man naar binnen te gaan.

Triostandje dubbele penetratie

Dubbel oraal

Triostandje ‘dubbel oraal’ kan bij elke verdeling waaruit het trio bestaat worden uitgevoerd. Er is één ontvanger en er zijn twee gevers. Bij een man-vrouw-vrouw kan bijvoorbeeld de ene vrouw de man penis voor haar rekening nemen en de andere vrouw de ballen van de man.

Triostandje dubbel oraal

Penetratie en oraal

Dit triostandje is erg populair voor een trio. Iedereen heeft tegelijkertijd plezier, zowel oraal, vaginaal als anaal. Bij een man met twee vrouwen ligt de man op de rug met één vrouw op zijn schoot en de ander op zijn gezicht. Bij een vrouw met twee mannen zit de vrouw op haar knieën en handen op de grond en bevredigt ze één man oraal, terwijl de andere man haar van achteren penetreert.

Trio penetratie en oraal

De oneindige cirkel

Bij het standje 'oneindige cirkel' liggen alle drie zoals de naam al zegt in een cirkel. Iedere deelnemer ligt met zijn of haar gezicht tegen de kruis van de andere deelnemer. Als iedereen dit doet is de cirkel rond, waarbij iedereen oraal wordt bevredigd.

Trio oneindige cirkel

Tips voor het perfecte triootje

Een trio date loopt niet altijd soepel en kan soms best klungelig zijn. Dit is helemaal niet erg. Het is vaak een uitdaging en belangrijk is om vooral zo open mogelijk met elkaar te praten om zo meer te weten te komen over elkaars behoeften, verlangens en mogelijk zorgen. Goede communicatie is dus van cruciaal belang voor het hebben van goede trio zonder dat je avontuur wordt verpest.

Ga niet gelijk trioseks met elkaar hebben, maar probeer vooral de spanning langzaam op te bouwen. Houdt rekening mee dat een triootje meer tijd in beslag neemt dan het gewoon hebben van seks met twee personen. Romantiek is ook vaak minder aan de orde en ga hier dus ook niet op rekenen. Je zult veel meer lichaamsdelen zien dan je gewend bent.

Balans betekent ook je aandacht verdelen. Je kan iedereen evenveel aandacht geven, maar vergeet vooral niet te vragen wat de ander wilt. Het kan makkelijk voorkomen dat iemand zich buitengesloten voelt en daarom is het van belang om samen actief te zijn door je aandacht nog beter te verdelen. Zo zorg je ervoor dat niemand buiten de boot valt.
 

Bij een trio weet je nooit exact hoe het zal gaan. Soms kan het tegenvallen en een andere keer blijft het eenmalig. Het is eenmaal experimenteren als je het nog nooit hebt geprobeerd. Als je zelf op zoek bent of een trio wilt regelen bekijk dan de trio sexdate advertenties.