Paranoten

Sigarettenrook, luchtvervuiling en andere giftige stoffen in de lucht kunnen je sperma beschadigen. Ze veranderen het DNA in je cellen en verhogen mogelijk de kans dat je kind een aangeboren afwijking heeft. De beste manier om deze gifstoffen te lijf te gaan komt uit Brazilië. Daar groeit de paranoot. Deze smakelijke noot staat bol van de selenium, een mineraal dat helpt om je spermacellen actief en gezond te houden en een krachtige antioxidant.

Paranoten zijn ook een rijke bron van vitamine E, nog zo´n uitstekende antioxidant. Bovendien een stof die niet voor niets de bijnaam ´vruchtbaarheidsvitamine´ draagt.

Lever

Een plakje lever is niet het eerste waar je aan denkt bij sexy voedsel. Toch zijn er maar weinig levensmiddelen die zoveel van de vruchtbare vitamine A bevatten. Mannen die elke dag genoeg vitamine A binnenkrijgen hebben meer zaadcellen in hun sperma. Bij een gebrek aan vitamine A, daalt de zaadproductie dramatisch. Bovendien verbeteren je seksuele prestaties.

Maar lever bevat ook het nodige zink. Daar raak je bij iedere ejaculatie een stevige portie van kwijt. Een romantisch weekendje met je geliefde is voldoende om je zinkreserves uit te putten. Zink is een belangrijke cofactor voor tweehonderd verschillende enzymen in je lichaam. Die zijn weer betrokken bij de hormonen die de mannelijke vruchtbaarheid verzorgen. Zoals de vorming van de hoeveelheid testosteron.

Perziken

Sinaasappels hebben de reputatie als het gaat om vitaminen C, maar perziken zijn een geraffineerde keus. Mannen die niet voldoende vitamine C binnenkrijgen produceren sperma van matige kwaliteit. Vitamine C voorkomt dat de zaadcellen aan elkaar klonteren, waardoor de kans dat ze een eind in de goede richting zwemmen groter is. Snijd een perzik fijn door de muesli of neem er een bij je ontbijt. Daarmee dek je tweemaal je dagelijkse behoefte.

Probeer hier je seksuele handeling