Seks is geweldig, maar wist je ook dat dit een leuke manier is om aan je gezondheid te werken? Zowel lichamelijk als mentaal is seks goed voor je. Enkele gezondheidsvoordelen met seks:

Seks voor je weerstand

Door vaak seks te hebben worden er meer antilichamen aangemaakt in je lichaam waardoor je beter beschermd bent tegen indringers zoals bacteriën en virussen. Kortom seks versterkt je immuunsysteem.

Seks vermindert stress

Seks helpt stress verminderen. Stress kan je libido verlagen, máár een orgasme vermindert juist die stress. Seks is het makkelijkste medicijn om je lichaam helemaal te laten ontspannen.

Seks verzacht pijn

Met seks wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Ook wel bekend als het knuffelhormoon. Oxytocine zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met je partner. Ook slaap je hier beter van.

Seks laat je er jonger uitzien

Door het regelmatig hebben van seks verbetert ook de huid. Na de seks heeft de huid meestal een gezonde gloed vanwege de toegenomen doorbloeding. Allemaal dankzij endorfine en de boost van vitamine D. Sex houdt je jong.

Seks verbandt calorieën

Sex verbrandt wél flink wat calorieën. Bij de man is dit vaak meer, maar bij een wilde nacht is dit gelijk aan een goede workout. Met een goede sexpartij verbrandt je wel tussen de 100 en 300 calorieën.

Seks verbetert je geheugen

Het dopamineniveau in je lichaam wordt tijdens seks hoger. Dopamine zorgt er voor dat je geheugen verbetert en geeft ook allerlei hersenfuncties een boost.


Lekker beginnen