In het begin van een seksuele relatie moet je erg aan elkaar wennen. Meestal is de man goed opgewonden en kan hij vrij gemakkelijk klaarkomen. Hoewel de vrouw ook opgewonden is, lukt het haar niet om klaar te komen. Dat heeft vaak te maken met het feit dat de vrouw (nog) niet geleerd of ontdekt heeft om zich op haar eigen gevoelens te concentreren. Soms is ze zo bezig het haar partner naar de zin te maken en er voor te zorgen dat hij het lekker heeft, dat ze ‘vergeet’ aan haar eigen opwinding te werken.

Heel vaak moeten vrouwen dus leren zich op hun eigen gevoelens te richten en vaak ook moeten ze daar hun handen of een vibrator bij gebruiken. De meeste vrouwen komen absoluut niet klaar van het simpele neuken.

Je partner zal moeten ontdekken wat voor haar het lekkerste, het beste is om klaar te komen. Misschien weet ze dat al, dan moet ze het je vertellen of ga eens samen masturberen. Lijkt aanvankelijk een gek idee, maar als je samen vrijt bepaal je toch samen wat je lekker, prettig, geil vindt?

Erover praten kan best eng zijn, want je moet het nou kenbaar maken. Maar als je ervan wilt genieten, zul je elkaar toch moeten vertellen wat je wilt en ook wat je niet wilt. Dat hoort bij het begin van een relatie, je moet met elkaar leren omgaan. Maak er maar wat van, ga maar aan de gang.

Orgasme