De meest passionele kus is de tongzoen. Ook wel ‘French kiss’ genoemd. Weet jij hoe je goed moet tongzoenen? Met deze tips verbeter je je tongzoen.

Wat is een tongzoen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat nu precies een tongzoen is. Het is een erotisch getinte kus waarbij bij het geven van de kus de mond iets open is zodat de tongen elkaar kunnen aanraken en tegen elkaar bewegen. Er zijn verschillende manieren waarop je je tong hierbij kunt gebruiken.

Ten opzichte van een normale kus duurt het veel langer en gebeurd dit vaak alleen in seksueel getinte context.

Voorbereiding voor de tongzoen

Voor een tongzoen moeten jullie beide in de stemming zijn. Je wilt niet dat het gehaast of verkeerd overkomt. Neem rustig de tijd en wacht het juiste moment af. Vochtige en zachte lippen zijn ideaal. Als je droge lippen hebt zorg dat je lippenbalsem hebt of drink van tevoren water.

Uiteraard is een frisse adem ook belangrijk. Een stinkende adem is een behoorlijke afknapper. Voorkom dat je van tevoren iets eet of drinkt waardoor je adem slecht ruikt zoals koffie, knoflook of chips. Poets vooraf je tanden of neem kauwgum of een pepermuntje, zodat je adem lekker fris is.

Beginnen met tongzoenen

In de meeste gevallen gaat het tongzoenen vanzelf. Het tongzoenen begint met gewone kusjes te geven op de mond. Ga dus niet gelijk met je tong in haar mond.

Bouw het langzaam op en open voorzichtig je mond. Als zij doet ook doet kun je beginnen met tongzoenen en anders ga je verder met gewoon zoenen. Je kunt het later dan nog een keer proberen en merkt snel genoeg of het moment voor de tongzoen er is.

Tongzoenen het moment

Nu komt het moment: Hoe moet je tongzoenen? Wanneer het moment is aangebroken en jullie beide de mond gedeeltelijk open hebben begin je met enkele zachte en gevoelige aanrakingen met je tong. Ga hiervoor langzaam een klein stukje met je tong in haar mond. Zij zal ook jouw tong proberen op te zoeken.

Als je elkaars tong hebt gevonden ga je voorzichtig hiermee spelen. Zo kun je met het puntje van je tong langs haar tong gaan. Vindt samen een balans om zo de juiste bewegingen met je tong te maken. De een houdt van wat wilder en de ander meer van rustig en zachtjes.

Zo kun je bijvoorbeeld langzame cirkelvormige bewegingen maken om haar tong of zachtjes je tong tegen haar tong duwen. Ga absoluut niet volledig met je tong in haar mond.

Neem de tijd om te verkennen wat jullie lekker vinden en zo tot de beste tongzoen te komen. Ga vooral niet te snel en zorg ook voor afwisseling door niet steeds dezelfde bewegingen te maken. Iedereen is anders waardoor het verschilt wat iemand lekker vindt.

Ook als je klaar bent stop dan niet abrupt, maar bouw het langzaam af.

Ga steeds langzamer tongzoenen in plaats van in één keer te stoppen en je tong meteen te verwijderen.

Blijf als laatste nog even bij je partner met je lippen tegen haar om het netjes af te sluiten.
 

Tips bij het tongen

Om je tongzoen nog beter te maken hebben we enkele tips bij het tongzoenen die je stap voor stap verder helpen.

Begin met gewoon zoenen
Een tongzoen begint altijd met een ‘normale’ zoen. Ga dus niet meteen tongzoenen.

Niet te veel speeksel
Let op je speeksel tijdens het kussen. Je wilt niet dat het slijm uit je mond loopt. Zorg ervoor dat je het overtollig speeksel weg slikt.

Blijf ademen
Vergeet niet te blijven adem halen. Tijdens het zoenen adem je zachtjes door je neus. Als dat niet lukt kun je ook even kort pauzeren om adem te halen.

Gebruik je handen
Maak het kussen nog intenser door je handen te gebruiken. Plaats je handen op haar middel, schouder of hoofd. Je kunt haar nu ook zachtjes naar je toe trekken of strelen. Streel haar bijvoorbeeld zachtjes in de nek of haren. Laat je handen vooral niet langs je lichaam hangen.

Wissel van techniek
Als je eenmaal aan het tongzoenen bent wissel dan af tussen verschillende technieken. Ga van zachte en lieve kusjes naar wat wildere en krachtigere. Wissel ook je snelheid af. Hou het spannend en je partner zal zich verrast voelen.

Lees de lichaamstaal
Let goed op de lichaamstaal van je partner om zo te zien wat ze prettig vindt. Herken signalen waarbij je ziet dat ze zich op haar gemak voelt en bepaalde bewegingen fijn vindt.

Bots niet
Pas op dat je niet met de tanden tegen elkaar bots. Dit is niet alleen raar, maar kan ook pijnlijk zijn.

Ontspan je tong
Houdt je tong ontspannen. Een harde tong voelt niet lekker aan.
 

Oefeningen om nog beter te tongzoenen

Tongzoenen oefenen zonder dat je het met iemand echt doet zal niet hetzelfde zijn en raden we daarom ook af. De beste oefening om nog beter te tongzoenen is simpelweg het in het echt doen. Probeer nieuwe dingen uit en blijf tongzoenen oefenen, dit zal je alleen maar beter maken. Oefening baart kunst. Naarmate je vaker gaat zoenen zul je ook zien dat je er telkens beter in wordt en je eigen stijl creëren.

Heb je zelf nog geen partner en ben je op zoek naar een date met vrouwen voor tongzoenen? Bekijk dan onze dating rubriek tongzoenen sexdate en wie weet kun jij snel beginnen met het oefenen aan je tongzoen.

Een tongzoen kan voor veel verschillende emoties zorgen. Een ‘juiste’ manier om te tongzoenen is net wat jezelf en de ander fijn vindt. Een echte ‘juiste’ manier is er niet, maar je kunt het wel zo aangenaam mogelijk maken. Iedereen is anders en zoent dus ook op zijn/haar eigen manier.