Het klinkt mysterieus en spannend als het gaat om tantrasex. Altijd benieuwd geweest wat het nu is en hoe je het doet? Lees hier alles over tantrasex.
 

Wat is tantrasex?

Als je nog meer wilt genieten van seks kan tantra je hierbij helpen. Het laat je seksuele energie gebruiken om je creativiteit te laten stromen. Het zorgt dat je je leert focussen en te concentreren. Niet alleen geniet je hierdoor langer van seks, ook zorgt het voor een stukje verlichting.

Tantra is een woord uit het Sanskriet en staat voor bevrijding. Het draait erom dat je al je zintuigen gebruikt voor een intensere ervaring. Tantraseks is een onderdeel van tantra. Het intieme contact en gevoel van verbondenheid met elkaar is het doel.
    
Bij tantraseks worden seksualiteit en spiritualiteit samengebracht. Het is seks waarbij je heel bewust bent van lichaam en geest. Je focust op de verbinding met de ander, in plaats van op jezelf. Ook het hier en nu staat centraal. Het bereiken van een orgasme is minder belangrijk dan de weg ernaartoe.

Wat is Tantrasex

Het verschil tussen ‘gewone’ sex en tantrasex

Het verschil tussen tantrasex en gewone sex zit hem in liefde en bewustzijn. Ons bewustzijn onderscheid ons van dieren. Er is veel meer dan alleen begeerte en lust. In seks staat vooral eigen genot centraal. Spanning wordt opgebouwd en snel ontladen.

Tantra seks gaat verder dan alleen lustbevrediging oftewel alleen het orgastische moment. Het gaat erom hoe je nog meer kunt genieten. Het is een uitbreiding van een kort genotsmoment naar een gelukzaligheid. Van genot naar gelukzaligheid. Tantraseks brengt je samen in hogere sferen. Het duurt (veel) langer dan ‘gewone’ seks, en is ontspannen. Ook multi-orgasmes worden mogelijk.

Verschil gewone sex en tantrasex

Hoe begin je met tantraseks

Voor je gaat beginnen met tantraseks zorg je voor een gezellige en warme sfeer in de kamer.  Je kan bijvoorbeeld kaarsjes aansteken, een leuk muziekje opzetten, de kamer vooraf verwarmen. Zorg er ook voor dat je een zacht en comfortabel plekje hebt om te liggen.

Het prikkelen van de zintuigen is een belangrijk aspect bij tantraseks. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt elkaar bijvoorbeeld een massage met een heerlijk geurende olie geven of elkaar lekkere dingen laten proeven. Om te zorgen dat je zintuigen nog meer geprikkeld worden kun je ook een blinddoek dragen. Dit verstrekt je zintuigen voor een nog intensere ervaring.

Bij tantraseks draait veel rond voorspel. Zachte, subtiele bewegingen is hierbij van belang. Ook wanneer je overgaat tot penetratie, houdt je het in plaats van hard en stotend, het best zacht en vloeiend.

Focus op elkaars ademhaling en stem die op elkaar af. Dit kan je doen door samen in en uit te ademen, maar je kan ook elkaars adem innemen. Wanneer je partner inademt, adem jij uit en andersom.

Maak als laatste zoveel mogelijk oogcontact met elkaar. Als je gewoon tegenover elkaar zit, maar ook tijdens de seks. Dit versterkt de emotionele band tussen jullie.

Hoe begin je met tantraseks

De voordelen van tantra sex

Met tantra seks ga je op een andere manier naar seks kijken, dan je standaard zou doen. Prestatie en faalangst zijn er niet meer.

Tantra maakt je rustiger, vooral in je mind.

Je krijgt een scherpere blik en bent meer aanwezig in het moment. De connectie met je partner wordt vergroot als tevens ook je bewustzijn.

Ondanks dat je energieker wordt, blijf je toch steeds meer ontspannen. In je lichaam wordt meer energie aangemaakt, waardoor je meer liefde ervaart in en om je heen. Hierdoor wordt je steeds liefdevoller en krijg je uiteindelijk samen gelukzaligheid. Alles wordt als het ware één.

Tantrische seks kan je ook bevrijden van seksuele schaamte of eventueel een trauma. Daarnaast verbetert het de algehele gezondheid op seksueel niveau met een verhoging van de bloedcirculatie. Je relatie met je partner zal ook intenser worden en je kunt elkaar beter begrijpen.

 

Tantra oefeningen en technieken

Een mooie tantra oefening is om elkaar recht in de ogen aan te kijken. Vaak zijn we geneigd om al naar enkele seconden weg te kijken. De kunst is juist om elkaar te blijven aankijken en dit voor minimaal 5 minuten vol te houden. Hiermee activeer en versterk je jullie emotionele band. De focus komt volledig bij jou en op je partner te liggen in dit moment. Langzaam voel je je afgesloten van de buitenwereld.

Een andere tantra oefening die je kan uitvoeren na de kijkoefening is elkaar masseren. Masseer en streel elkaar met diepe en langzame bewegingen. Neem uitgebreid de tijd en geef aandacht voor het hele lichaam van je partner. Het elkaar aanraken op deze manier zorgt ervoor dat je elkaar lichaam leert kennen en je erin thuis voelt.

Tantra kijkoefening

Tantra Tips

Ben je klaar om te beginnen met tantrasex? Hier heb je nog wat tips die je helpen.

Slow down en relax
We zijn gewend om veel dingen snel te doen. Juist tantra seks is er geen haast. Doe het rustiger aan en ontspan jezelf.

Douche vooraf
Zorg dat jullie allebei gedoucht zijn en mocht je kleding aanhebben dit niet iets is waardoor je wordt afgekneld. Zo heb je optimale doorstroming van je bloed door je lichaam.

Mediteer vooraf
Voordat je met elkaar seks gaat hebben neem je samen de tijd om met elkaar te mediteren. Beeld je als het ware in dat jullie samen één zijn en energie jullie samen vormt. Deel julie intenties met elkaar zoals 'ik blijf van je houden'.

Committeer je aan het moment en elkaar
Maak ruimte voor echte gevoelens door je kwetsbaar op te stellen en eerlijk tegen elkaar te zijn. Dit doe je door je volledig te committeren aan het moment en elkaar. Wees hier niet bang voor.

Geef elkaar complimenten
Door elkaar te overladen met lieve woordjes focus je je op de emotionele connectie met je partner.

Zorg dat je geen verwachtingen hebt
Een erg belangrijke regel is dat je geen doel voor ogen dient te hebben. Dit leidt alleen tot teleurstelling en zal je niet dichterbij elkaar brengen. Ook mis je hierdoor wat er zich afspeelt in het nu. Focus je juist op jullie band en niet op het bereiken van een orgasme.

Er bestaan ook cursussen en boeken waarmee je je verder kunt verdiepen in tantra. Zoek je een partner voor tantrasex? Bekijk dan advertenties voor een erotische massage.

 

Als jij je liefdesleven een boost wilt geven is tantrasex ideaal. Het is een verdieping van je seksualiteit. Langer en intenser genieten met meer plezier in bed.