Wil je geen relatie maar wel friends with benefits zijn? Lees hier wat het inhoud en hoe je een succes van een friends with benefits relatie kan maken.

Inhoud van deze blog:
Wat houdt friends with benefits in?
Friendswith benefits regels
Hoe vrijblijvend is friends with benefits?
Tips voor FWB-relatie
Veelgestelde vragen
Friends with benefits krijgen
Einde FWB

Wat houdt friends with benefits in?

Friends with benefits is afgekort FWB en wordt ook wel ‘vriendschap met een plus’ genoemd. Je geniet samen van de lusten, maar niet van de lasten. Je hebt een seksuele relatie zonder verantwoording hoeven af te leggen. Vaak met een vriend, maar kan ook met een willekeurig persoon zijn. Je bent vrienden maar hebt geen romantische of serieuze interesse in een relatie met elkaar, maar wilt wel genieten van de seksuele chemie oftewel vriendschap met sex, friends with benefits.

Friends with benefits regels

Een friends with benefits relatie kan snel mislopen als één van de twee gevoelens gaat krijgen. Je bent dan niet alleen een FWB-relatie kwijt, maar ook een prachtige vriendschap. Als je je aan een aantal regels houdt hoeft het niet zo ver te komen. Dit zijn een aantal belangrijke FWB regels:

Slaap niet bij elkaar
Heb je seks gehad, blijf dan niet bij elkaar slapen. Vertrek meteen na het hebben van seks. Door het hebben van een logeerpartij wordt het vaak erg intiem en dit kan de FWB-relatie verpesten. Ook het knuffelen of pillow-talk speelt hierbij mee.

Wees open en eerlijk
Eerlijkheid is net als in elke relatie belangrijk. Juist als je niet eerlijk bent of bang bent om eerlijk te zijn zul je de ander kwetsen. Spreek uit als je geen relatie meer wilt of gevoelens voor elkaar hebt.

Grenzen aangeven
Maak goede afspraken zodat je FWB-relatie niet op een drama uitloopt. Het is belangrijk om van elkaar te weten waar jullie grenzen liggen om teleurstelling te voorkomen. Niet dat je verrast wordt als zij ook met een ander aan het daten is of andersom. Een goed gesprek over de afspraken kan dit voorkomen en schept duidelijkheid.

Zorg dat je er emotioneel klaar voor bent
Begin alleen een friends with benefits relatie als jullie er beiden emotioneel aan toe zijn. Vooral bij vrouwen spelen emoties vaak een rol. Een kleine vorm van affectie kan er al voor zorgen dat verkeerd gaat. Niet iedereen is geschikt om een vrijblijvende FWB-relatie te hebben. Bescherm je vriendschap, voordat je aan een FWB-relatie begint.

Houd je FWB-relatie geheim
Dit is een ontzettend belangrijke grondregel. Vaak hebben jullie ook dezelfde vrienden of vriendengroep en dat julie meer zijn dan alleen vrienden zijn hoeft niemand te weten. Vroeg of laat zal het vertellen hiervan terug komen bij je FWB en daar is de ander wellicht niet van gediend. Houd het dus lekker voor jezelf.

Hoe vrijblijvend is Friends with benefits?

Met een bekende het bed in duiken kan een uitkomst zijn voor sommige mensen. In de meeste gevallen eindigt dit in een drama. Deze vrijblijvende relatie komt vaak voort uit een vaste relatie waarin je gekwetst bent en daardoor nog niet toe bent aan een nieuwe commitment. Ook kan het zijn dat er door omstandigheden het moeilijk is om er een volwaardige relatie van te maken.

Het kan ook zijn dat je de juiste nog niet bent tegenkomen, maar toch seks wilt hebben met iemand die voor jou veilig en betrouwbaar is. De eigen behoefte staat hierbij centraal en dan biedt 'friends with benefits'  een uitkomst. Het regelmatig seks hebben met elkaar zorgt ook voor verbinding met elkaar wat vaak wordt onderschat. De meerderheid kan hier niet mee omgaan. Je denkt dat je het kan controleren, maar in tegenstelling wat men denkt zit je er al te diep in en dan gaat het mis met veel verdriet.

Ondanks het vrijblijvende karakter sluipt er toch iedere keer tijd en energie in. Hierdoor stel je je minder open voor een volwaardige relatie en wat ook kan gebeuren is dat je je vriendschap verliest. Bij friends with benefits speelt altijd een bepaalde seksuele aantrekkingskracht.

Toch kan deze vrijblijvende FWB-relatie in bepaalde fases van je leven een uitkomst zijn. Vraag jezelf af waar je mee bezig bent en waar je het voor doet om zo zicht te houden op je gevoelens.

Tips voor FWB-Relatie

Een goede FWB relatie kan leuk zijn, maar ook ingewikkeld. Met deze tips weer je het over jou interessant is.

Weet goed met wie je een FWB-relatie aangaat
Met de vrouwen die je een FWB relatie kunt aangaan zijn deze grotendeels te verdelen in 3 groepen. 

Vrouwen die sex hebben als belangrijke motivatie, ze houden van plezier, maar zijn niet geïnteresseerd in een relatie. Dit is de perfecte vrouw voor friends with benefits. Zie ook dames voor een FWB date.

Dan heb je een andere groep is dat de vrouw stiekem hoopt op meer. Dit is geen handige groep om in te zitten om dit altijd verkeerd uitpakt, tenzij je zelf ook hoopt op meer.

Als laatst veel voorkomende groep is de vrouw met emotionele problemen. De vrouw durft zich hierbij niet open te stellen bijvoorbeeld doordat hun hart vaak gebroken is. Ze hebben wel behoefte aan seks, maar niet toegewijd voor een relatie. Het is goed om van tevoren te weten met welke groep je te maken hebt.

Alleen als je er zelf volledig achter staat
Voor friends with benefits moet je er zelf ook volledig achter staan en niet alleen als de ander dit wilt.

Het is een kans om egoïstisch te zijn en je eigen behoefte te vervullen op seksueel gebied. Laat je niet meeslepen en kijk goed naar wat jij zelf wilt.

Heb geen romantische verwachtingen
Sluit romantiek uit, want deze vorm is dit absoluut niet. Het is puur seks en geen geknuffel achteraf of lekker ontbijtjes en meer. Maak hier vooraf duidelijk afspraken over om verkeerde verwachtingen te voorkomen.

Wees respectvol en aardig
Ondanks dat je een Friends with benefits relatie hebt wilt niet zeggen dat je respectloos met elkaar moet omgaan. Blijf altijd aardig tegen elkaar en heb respect voor elkaar. Dit kan je simpel doen door interesse te tonen in elkaar. Niet voor niks heet het friends with benefits.

Communicatie
Communicatie blijft de belangrijkste factor in elke relatie en zo ook in een FWB relatie. Vertel elkaar duidelijk hoe je erover denkt om er zo voor te zorgen dat jullie op dezelfde lijn zitten. Juist niet communiceren of het invullen voor een ander maakt het ingewikkeld en kan ervoor zorgen dat er andere verwachtingen zijn. Wees eerlijk tegenover elkaar. Ondanks dat je met elkaar vrijt mag je ook gewoon met elkaar praten over je gevoelens.

Veelgestelde vragen over Friends with benefits

Enkel van de meest gestelde vragen vind je hieronder.

Kan mijn ex mijn friends with benefit worden?
Bij een ex hebben gevoelens een rol gespeeld. Het is zeker niet verstandig om hieraan te beginnen, want de emoties zullen weer erbij betrokken worden. Blijf dus op dit gebied weg bij je ex.

Hoe stel je voor om 'friends with benefits' te worden?
Denk goed na voordat je dit voorstelt, want je huidige vriendschap kan zo weg zijn. Probeer een verhaal te vertellen van een vriend of vriendin die zo'n relatie heeft om te zien hoe ze hierop reageert. Reageer op dezelfde wijze als haar. Ziet ze het wel zitten, dan kun je ook aangeven dat je ook weleens over zoiets denkt. Bekijk ook de sectie FBW voor dames die dit al zien zitten.

Werkt friends with benefits?
Voor mannen is het vaak geweldig, maar voor vrouwen komt er vaak verdriet bij kijken. Een FWB-relatie is altijd voor korte duur en werkt dus maar tijdelijk, echter voor de meerderheid werkt het niet.

Kan friends with benefits een relatie worden?
In de meeste gevallen gebeurd dit niet. Wees eerlijk als je gevoelens hebt voor de ander, want dan is een FWB-relatie niet geschikt.

Hoe weet je of je FWB meer wilt?
Als je veel tijd met elkaar spendeert en jullie genieten van elkaars gezelschap zegt dit meer dan genoeg.

Wat is het verschil tussen een seksmaatje en friends with benefits?
Het grote verschil ten opzichte van een seksmaatje is dat je vrienden bent met elkaar. Je bent vrienden met elkaar en hebt daarnaast ook nog eens seks met elkaar. Het vertrouwende is dat je elkaar al kent, wat het fijn maakt om een seksuele relatie met elkaar aan te gaan.

Wat is vriendschap met een plus?
Vriendschap met een plus (vriendschap plus) is hetzelfde als friends with benefits. Behalve een seksuele verhouding ben je ook vrienden met elkaar.

Friends with Benefits krijgen

Hoe krijg je een friends with benefits? Met de juiste stappen is het makkelijker dan je denkt. Het begint met het kiezen van de juiste persoon waarmee je al langer vrienden bent. Dit kan best lastig zijn, want de kans is groot dat één van de twee gevoelens krijgt. Het uitgangspunt is in ieder geval dat jullie allebei niet toe zijn aan een relatie maar wel fysieke aantrekkingskracht voelen tot elkaar. 

Vermijd vooral iemand die zich aan je gaat hechten. Vooral bij iemand die niet veel activiteiten en vrienden heeft en veel tijd met je wil doorbrengen is dit niet ideaal. De juiste persoon kiezen is het startpunt.

Voor friends with benefits geldt wel dat je een band met elkaar opbouwt. Het is namelijk geen one night stand. Het is toch wat complexer en je bent enige  tijd bezig om erin te investeren ten opzichte van eenmalig contact. Er moet een vertrouwensband zijn voordat je FWB wordt.

Als je weet dat iemand niet serieus is voor een relatie dan is de FWB-relatie ideaal. Wel moet je moeilijke situaties voorkomen. Wees niet te bescheiden en flirt met die persoon. Zet zelf de eerste stap.

Vertel jou boodschap in een verhaal om te zien hoe de ander erin staat en zelf niet verkeerd over komt. Leg haar een keuze voor en geef dan zelf aan wat jij wilt. Geef duidelijk aan wat je wilt en dat je niet serieus op zoek bent, maar met elkaar puur voor sex wilt afspreken. Kom niet wanhopig over en vooral niet als iemand die de ander alleen wilt gebruiken.

Heb vooral lol, geniet en probeer dingen uit die je niet eerder durfde te doen. Friends with benefits is tenslotte vooral experimenteren met hete seks.

Wees er ook bewust van om dat je vrij bent om andere mensen te ontmoeten en vergeet dus vooral niet. Het is een onderdeel van een FWB, een vrijblijvende relatie. Houdt het ongedwongen en blijf je eigen ding doen.

Einde FWB

Weet dat een FWB niet voor altijd is en er op een gegeven moment een einde aan komt. Hoe het einde verloopt is uiteraard aan jullie zelf. In sommige gevallen komt er daadwerkelijk een liefdesrelatie uit, maar in de meeste gevallen is de vriendschap ook meteen beëindigt.

Nu je weet waar je rekening moet houden bij friends with benefits kun je zelf bepalen of het iets voor je is. Ben je op zoek naar vrouwen die hiervoor open staan, bekijk dan de sectie fuckbuddy waar vrouwen in contact komen voor friends with benefits.