Voor de één is anale seks echt een taboe, terwijl ze het nog nooit geprobeerd hebben. Anale seks komt steeds vaker in de spotlight en geloof het of niet het kan je seksleven een flinke boost geven. Met deze waardevolle informatie en tips kun je op een plezierige manier kennis maken met anale bevrediging.

Wat is anale seks?

Bij anale seks wordt de anus gepenetreerd met bijvoorbeeld de vingers of penis. Een andere benaming voor anale seks is ook wel 'bareback' of 'kontneuken'. Anale seks is nog steeds vaak een taboe mede doordat er weinig bekend over is om op de juiste manier anale seks te hebben.

In de meeste gevallen is het de man die het als eerste bij de vrouw met het idee komt. Vaak heeft de vrouw rare en enge verhalen gehoord over het gebruik van de achterdeur. Echter op de juiste manier kan het je seksleven compleet veranderen.

Waarom anale seks fijn kan zijn

Net zoals de vagina en de penis is de anus een gebied van gevoeligheid aan beide zijdes, zowel de binnenkant als buitenkant. Dit geeft niet alleen veel, maar ook een bijzonder gevoel.

Door de hoge aanwezigheid van zenuwen kan het voor veel vrouwen een fijn gevoel zijn. Daarnaast hoeven ze zich geen zorgen te maken over zwangerschap.

Ook is uit onderzoek gebleken dat aandacht geven aan de achterzijde oftewel vrouwen die aan anale seks doen een verhoogde kans hebben om klaar te komen bij gewone seks.

Voor de mannen is het lekker strak en nauw en ook één van de reden waarom het zo fijn is. Het geeft extra stimulatie. In z’n totaliteit is het ook een compleet andere ervaring dan vaginale seks.

Voorbereiding voor anale seks

Voorbereiding is ‘key’ zeker als je het anaal nog nooit gedaan hebt. Het belangrijkste begint met de communicatie met je partner. Maak nooit zomaar gebruik van het kontgat. Bespreek dit vooraf met elkaar zodat jullie beiden eens zijn met het hebben van anale seks.

Veel vrouwen hebben anale seks wel eens geprobeerd, maar hier een nare ervaring aan over gehouden. Dit komt simpelweg doordat een goede voorbereiding ontbrak. Met een goede voorbereiding zal het veel minder pijnlijk zijn en veel meer plezierig worden ervaren voor een vrouw.

Een belangrijk punt is dat de vrouw ontspannen is. Zolang er spanning is kan anale penetratie pijnlijk zijn. Hoe meer opgewonden en ontspannen des te makkelijker het gaat. Zorg dat jullie beiden je op je gemak voelen.

Poep en anale seks

Bij anale seks kan je te maken hebben met poep en poepresten. De kans is echter klein. In het lagere deel van de endeldarm, waar je met de vinger nog net bij kan, worden weinig uitwerpselen opgehouden. Zeker als je net gepoept hebt zitten er weinig poepresten in de darm.
 

Een oplossing om poep te vermijden is door anaal te spoelen. Met anaal spoelen wordt de endeldarm schoon gespoeld met een anale douche. Door dit goed te doen heb je geen poepresten meer tijdens het anaal neuken. Als je niet te diep neukt, dan is spoelen meestal niet nodig.

Vaak kun je ook met je vingers voelen of je schoon genoeg bent.

 

Met een gewone doucheslang kun je eenvoudig anaal spoelen. De sproeikop haal je eraf en zorg ervoor dat je het uiteinde van de slang goed schoon maakt. Het advies is om een speciaal opzetstuk te gebruiken die je op de slang kan draaien. Deze koop je eenvoudig online of in een seksshop. Er zijn ook speciale handpompjes waarmee je kan spoelen zonder het gebruik van een doucheslang.

Wacht na het spoelen minimaal een half uur, zodat je lichaam goed herstelt is voor het hebben van anale seks. Teveel spoelen is slecht voor je. Hiermee verstoor je namelijk de darmflora en wordt de kans op infecties verhoogt. Ook zonder spoelen kan je genieten van anale seks zonder poep.

Tips voor anale seks

Condoom en veel glijmiddel
We kunnen het niet genoeg benadrukken, gebruik een condoom en veel glijmiddel. De anus wordt namelijk niet vanzelf vochtig zoals de vagina. Hier dien je dus zelf voor te zorgen door veel glijmiddel te gebruiken. En voor de hygiëne is het advies zeker een condoom te gebruiken. De anus is een bron van veel bacteriën die je niet wilt verspreiden.

Vooraf gepoept
Het is altijd prettig voordat je begint met anale seks dat de vrouw gepoept heeft en van binnen een beetje gewassen is. Voorkomt resten en een onprettig gevoel.

Langzaam opbouwen
Bouw het langzaam op en ga stapje voor stapje verder. Ga zeker niet in één keer erin, maar doe het rustig aan. Je merkt snel genoeg of het sterretje relaxed genoeg is en het mag zeker geen pijn doen. Als het pijn doet is de voorbereiding niet goed en ga je te snel. Dus mannen even het verkeerde gaatje pakken is ‘not done’ en kan helemaal verkeerd uitpakken.

Anaal standje
De missionaris is het beste anale sexstandje om mee te beginnen. Vooral voor de eerste keer kan de vrouw zich helemaal ontspannen en hoeft ze niet veel te bewegen. Ook spoonen is een prettig standje.

Andere erogene lichaamsdelen stimuleren
Tijdens het hebben van anale seks kun je zorgen voor meer ontspanning en opwinding door ook ander lichaamsdelen te stimuleren. Stimuleer bijvoorbeeld de clitoris met je hand. Eventueel kun je ook een mini vibrator gebruiken. Dit zorgt voor extra opwinding en plezier!

Misvattingen over anale seks

Zovelen denken dat anale seks pijnlijk en vies is. Dit is absoluut niet de bedoeling van anale seks en vaak wordt er ook gedacht aan homoseksualiteit wat ook onterecht is. Vaak is het dat iets nieuws of onbekend als negatief ervaren wordt. Hiermee kan er een onjuiste gedachte zijn als het gaat om anale seks.

De eerste keer kan erg beangstigend zijn. Met geduld, vertrouwen en veel glijmiddel kan anale seks een onvergetelijke ervaring zijn. Vooral anaal voorspel speelt hierbij een belangrijke rol.

Wil jij experimenteren met anale seks en dit nieuwe seksuele gebied verkennen? Anale seks kan één van de meest opwindende en plezierige vormen van seks zijn. Heb je nog geen partner bekijk dan onze dating categorie met dames voor een anale sexdate.